Grekiska biffar med parmesanfriterade aubergineplättar

Kvällens middag var en riktig höjdare faktiskt! Dock lite många moment i köket men men…
Det blev grekiska biffar med oliver och fetaost, till det parmesanpanerade aubergineplättar och tzatziki, mycket gott!

Receptet kommer ursprungligen från Åses Viktminskning med Lchf men jag har justerat en del saker efter tycke och smak.20130918-191834.jpg
Grekiska biffar

400 gr nötfärs
1/2 riven gul lök
1 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl Svarta hackade oliver
150 gr fetaost

Blanda ägg, grädde, lök, kryddor, oliver och smulad fetaost i en bunke. Knåda sedan in köttfärsen och forma till 8 st biffar. Stek på medelvärme.

Parmesanpanerade aubergineplättar

1 aubergine
3 ägg
3 dl riven parmesan
Pofiber
1 krm svartpeppar
Salt

Skala och skär auberginen i skivor. Salta och låt de ligga en stund och dra ur vätska. Lägg upp ett fat med pofiber och en djup tallrik med ägg, parmesan och peppar blandat. Doppa skivorna i pofiber, sen i ägg/ostblandningen. Stek i rapsolja på medelvärme tills de blir gyllenbruna och knapriga på ytan och mjuka inuti.

Jättegott att servera tzatziki till vilket förhöjde smakerna på både aubergine och biffarna. Mums!

Annonser

2 responses

  1. Mm, auberginen låter ju vansinnigt god!

    1. Ja den var inte alls dum! Men ännu godare med tzatziki då 🙂 testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: