Färska fikon gratinerade med gorgonzola

Jag hittade billiga färska fikon på Hemköp – 4 st för 10 kr! Så jag gratinerade dessa med en bit gorgonzola i och herregud vad gott det var! Men de var omöjliga att äta så jag får nog komma på ett bättre tillvägagångssätt att få bort skalet smidigt. Serverade med lite ekologisk creme de balsamico och ett glas rödvin är ett måste!
20130929-194831.jpg
Gorgonzolagratinerade fikon
Färska fikon
En bit gorgonzola
Creme de balsamico
Flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett kryss i varje fikon och kläm till i botten så fikonet öppnar upp sig. Tryck ner en bit gorgonzola i och gratinera tills osten har smält. Ringla balsamico och strö flingsalt över. Det blir nog ännu godare med lite virad parmaskinka runt också som rostas i ugnen.

Detta är perfekt till ostbrickan! Förresten så är gratinerad gorgonzola SJUKT gott! Måste komma på fler goda saker att gorgonzolagratinera 🙂 några tips?

Annonser

3 responses

  1. Det är såååååå gott med färska fikon! Mums!
    Ha en fin måndag!
    Kram kram ❤
    //Lana

  2. Det där ser ut som något helt i min smak. 🙂

  3. Ser underbart gott ut! Men inte behöver du skala dom! Går jättebra att äta skalet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: