Räkor Indienne i ny tappning

Veckans första rätt och första försöket att byta ut grädde mot kokosmjölk blev räkor Indienne som är min absoluta favvogryta och det mest populära receptet på min blogg! Receptet jag brukar göra finns här. Men denna är en snabbvariant och med kokosmjölk och tomat istället för grädde och creme fraiche, fortfarande väldigt god! Receptet kommer ursprungligen från ICAs billiga veckan men har modifierats ganska mycket av mig.
20131001-090639.jpgRäkor Indienne med kokosmjölk

1 röd paprika
1 orange paprika
1/2 purjolök
2 burkar räkor i lake
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
2 krm cayennepeppar
1 tetra krossade tomater (ekologisk)
1/2 dl tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
Salt & peppar
1/2 kruka persilja
Olja till stekning

Börja strimla paprika och purjolök, stek dessa i olja, vitlök och curry. Häll sedan på tomatkross, tomatpuré, kokosmjölk och buljongtärning och låt koka i 5 min.
Smaka av med kryddor. Dra pannan från spisen och rör ner räkorna (de ska inte bli sega) och toppa med lite färsk persilja.

Jättegott och snabbt! Jag serverade med lite quinoa.

Annonser

5 responses

  1. Mmm…gott, gott! Måste testas! 🙂
    Ha en fin dag!
    kramar!
    //Lana

  2. Oooh låter ljuvligt även om räkor i lake går helt bort för mig….gillar inte dom så jag tar frysta/färska 😉
    Kraaam <3<3

    1. Ja absolut, riktiga räkor är att föredra 🙂 detta är bara snabbversionen 🙂 kram

  3. Det här låter gott! Särskilt cayennepepparn ihop med räkorna.

    1. Ja cayennepeppar är ett måste till så det blir lite sting i det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: