Kyckling och grönsaker i sötsur sås

Idag var det dags för ICA billiga veckans kycklingrätt – sötsur kyckling. Väldigt god, enkel att göra och jätteläcker färg. Denna kommer jag göra igen. Om man vill utesluta ananasen så går det nog finfint. Jag har anpassat receptets mått lite och lagt in redix istället för maizena.

20130514-184654.jpg
Kyckling och grönsaker i sötsur sås

400 gram strimlad kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 liten burk ananas i skivor
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
Redix till redning
1 påse Findus Wok mix chinese (eller ta valfria grönsaker)
2 msk rapsolja
Salt och peppar

Skala och finriv ingefära och vitlök. Häll spadet från ananasen i en kastrull tillsammans med vatten, vitlök, ingefära, soja, vinäger, tomatpuré och sambal oelek. Låt koka upp och red med lite redix så såsen tjocknar lite. Låt koka några minuter till.

Skär ananasen i bitar.

Bryn grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna i 5 min, ta upp och lägg åt sidan.

Stek kycklingen i resten av oljan tills den är genomstekt, salta och peppra. Häll på såsen och ananasen, och till slut grönsakerna. Rör om och låt puttra ihop i någon minut.

Servera med ris, blomkålsris eller nudlar. Garnera gärna med lite cashewnötter eller jordnötter.

4 svar

  1. Vad kul, det blir kyckling med sötsur sås här imorgon också! 🙂

  2. Mmm…låter gott! Vilken bra den här matkasse från ica! Eller kanske är det du som lagar och presenterar alla recept på ett sådant gott och läckert sätt! Och så klart dina fantastiska och smarriga bilder! Mums! 🙂
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    1. Ja men vissa rätter överraskar faktiskt 🙂 de är dock lite mer fokuserade på kolhydrater än fett, vilket är dumt. Men man kan ju anpassa och laga som man vill ändå. Ha en fin dag! Kram

Lämna en kommentar